از بزرگترین منابع پایدار درآمدی دولتها در تامین بودجه ، درآمدهای مالیاتی می باشد. در برخی موارد مودیان نسبت به صحت مالیات تعیین شده اعتراض دارند و قانون جهت رعایت حال مودیان این امکان را برایشان فراهم نموده که بتوانند نسبت به میزان آنچه اعلام شده اعتراض نموده و در جهت احقاق حق خویش اقدام لازم را بنمایند.
چنانچه میزان مالیات به مودی اعلام شد و او نسبت به میزان آنچه تعیین شده اعتراض داشت و یا در خواست تعدیل بر اساس رعایت قوانین و مقررات قانونی را داشت ، بایدحداکثر ظرف 30 روز از تاریخ ابلاغ شخصاً و یا توسط وکیل تام الختیار به اداره امور مالیاتی مراجعه نموده و با ارائه مدارک و اسناد ، اعتراض مالیاتی خودرا کتباً جهت رسیدگی مجدد اعلام نماید.
• رئیس امور مالیاتی پس از بررسی اسناد و مدارک اگر اعتراض بر برگ تشخیص را قبول کند ، مراتب را در ظهر برگ تشخیص درج و امضا می کند.
• رئیس امور مالیاتی پس از بررسی اسناد و مدارک چنانچه تشخیص دهد که درآمد مودی قابل تعدیل است و مودی نیز آن را قبول کند ، درآمد مودی تعدیل می شود.
• رئیس امور مالیاتی اگر اعتراض بر برگ تشخیص را مبنی بر رد برگ تشخیص و یا تعدیل آن ، موثر نداند، با ذکر دلایل عدم قبول مدارک در ظهر برگ تشخیص ، پرونده مودی را به هیـاتحل اختلاف مالیاتی بدوی جهت رسیدگی ارجاع می دهد.
1- رسیدگی پرونده مالیاتی در هیأت حل اختلاف مالیاتی بدوی
2- رسیدگی پرونده مالیاتی در هیأت حل اختلاف مالیاتی تجدید نظر
3- رسیدگی پرونده مالیاتی در شورای عالی مالیاتی
این هیأت تشکیل شده از سه نفر می باشد :
• نماینده اداره امور مالیاتی کشور
• قاضی (شاغل یا بازنشسته)
• نماینده اتاق بازرگانی و یا مجامع حرفه ای و یا تشکل های صنفی
این جلسات با حضور اعضای ذکر شده در بالا شکل رسمی خواهد گرفت و رأی هیأت با اکثریت آراء قطعی خواهد بود منتها نظر اقلیت نیز در متن ذکر می شود.
نکته : فاصله تاریخ ابلاغ و روز تشکیل جلسه رسیدگی کمتر از ده روز نباید باشد مگر به خواست مودی و یا واحد مربوطه.
نکته : آراء هیأتهای حل اختلاف بدوی غیر قطعی بوده و در زمان مقرر و تعیین شده قابل اعتراض می باشد.
چنانچه مودی نسبت به رأی صادر شده در هیأت بدوی اعتراض داشت باید ظرف 20 روز از تاریخ ابلاغ رأی ،اعتراض خود را اعلام نموده و تقاضای تجدید نظر و رسیدگی مجدد بنماید.در این مرحله مودی مالیاتی باید مقدار مالیات مورد قبول از جانب خود را پرداخت نموده و نسبت به مازاد آن اعتراض خود را بیان نموده و درخواست رسیدگی مجدد بنماید و نمایندگان عضو هیأت حل اختلاف مالیاتی تجدید نظر نباید نسبت به موضوع مطرح شده اظهارنظر کنند و یا رأی داشته باشند.
چناچه مودی مالیاتی نسبت به رای صادره از جانب هیأت حل اختلاف مالیاتی اعتراض داشته باشد باید حداکثر ظرف 30روز از تاریخ ابلاغ به شورای عالی مالیاتی مراجعه کرده و پس از تکمیل مدارک تقاضای رسیدگی مجدد نماید. در این مرحله مودی باید به میزان مالیات مورد رای، وجوه نقد یا تضمین شده بانکی سپرده و یا ضامن مورد قبول اداره امور مالیاتی معرفی کند تا رای هیأت حل اختلاف مالی تا صدور رأی شورای عالی مالیاتی موقوف الاجرا شود. شورای عالی مالیاتی نیز بدون ورود به ماهیت امر و صرفا به جهت رعایت تشریفات و ضوابط و قوانین به موضوع رسیدگی کرده و نظر خود را با توجه به قوانین و اسناد و مدارک مربوطه راجع به رد اعتراض مودی و یا رد رأی هیأت عالی مالیاتی صادر کرده و نتیجه را اعلام می کند.
شرکت حسابرسی محاسبان با برخورداری از کادری مجرب و اساتید با سابقه درخشان در زمینه ارائه خدمات مشاوره مالی و مشاوره مالیاتی و مشاوره حسابداری به صورت کاملا تخصصی فعالیت می نماید و با ارائه بهترین راهکارها باتوجه به نوع فعالیت و کسب و کار شما همواره سعی دارد فعالیت موسسه و یا شرکت شمارا به سمت بهینه ترین عملکردها سوق دهد.
لذا جهت مشاوره مالی و مالیاتی رایگان ، مشاوره مالیاتی رایگان ، مشاوره مالی و مالیاتی تلفنی و مشاوره حضوری با موسسه حسابرسی و حسابداری محاسبان با ما تماس بگیرید.